Stereophotomaker a spol. – vše co potřebujete k úpravě 3D fotografií

Jedna z nejlepších studnic softwaru pro úpravu 3D fotografií a 3D videa je Muttyan’s Home Page. Nenechte se zmást strohým a neoslnivým designem těchto stránek. Pokud chcete prohlížet, upravovat a ukládat 3D do různých formátů, určitě zde najdete neocenitelné pomocníky a velice užitečné nástroje, které jsou k dispozici jako freeware.

Stereophoto Maker si poradí s 3D obrázky v rozličných formátech. Mimo jiné jmenujme třeba formát .MPO, který používá fotoaparát FujiFilm FinePix REAL 3D W3. Pro zobrazení je možné použít širokou škálu metod jaké jsou například NVidia 3D Vision, IZ3D monitor, 3D DLP televizory, barevné i černobílé anaglyfy a autostereoskopické displeje. Pro úpravu 3D fotografií jsou připraveny nástroje od automatické úpravy jasu a kontrastu, přes ořezávaní snímků a automatického i ručního zarovnání až po promítání stereo obrázků na kouli nebo vkládání textu se stínem nebo loga. Většinu těchto úprav lze dělat hromadně pomocí batche.

StereoPhoto Maker

Obdobným nástrojem pro editaci 3D videa je StereoMovie Maker. StereoMovie Maker umožňuje ořezávat, opravovat zarovnání a otočení levé a pravé stopy, synchronizaci levé a pravé stopy, vytvořit stereo zvukovou stopu z audio stopy levého a pravého filmu a další. Program ukládá výsledné 3D videa například do 3D AVI s rozlišením 1280×720, které používá FujiFilm FinePix REAL 3D W3 nebo do formátu Nintenda 3DS.

StereoMovie Maker

Pro prohlížení 3D fotografií a videa jsou určeny programy StereoSlide Show a StereoMovie Player.

Výše zmíněné programy jsou určeny pro Windows, ale fungují i na Ubuntu s emulátorem Wine.

Mimo dalších webových aplikací a JAVA apletů jsou zde aplikace 3DSteroid ve verzi FREE nebo placené PRO pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem Andriod nebo i3DSteroid pro iPhone.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..