Povinná školní četba – Jistě pane ministře

Kdysi jsem v televizi sledoval britský komediální seriál Jistě pane ministře. Když jsem pak zjistil, že je tento seriál k mání i jako kniha, neodolal jsem a koupil si ji jako audioknihu do auta. A to jak Jistě pane ministře, tak pokračování Jistě pane premiére. Přestože jde o britský seriál, máte při poslechu pocit, jakoby se autoři inspirovali u nás. Na příklad v pořadech jako jsou Reportéři ČT nebo spíše 168 hodin a nebo Šťastné pondělí.

Tato kniha by se měla stát povinnou školní četbou, aby lidé již v raném věku získali reálný obraz o inteligenci, morálce, vlastnostech a duševním zdraví politiků a čelních představitelích státu. Jaký je nesmysl, když se lidé rozdělí a rozhádají kvůli lidem, jejichž jediným každodenním snažením je, aby byli zvoleni i v příštím volebním období. Aby tohoto cíle dosáhli, neváhají využít lež, manipulaci, překrucování faktů, urážky, vykrucování, strašení a bezobsažné tlachání.

Na této knize můžeme dětem vysvětlit jak přímočaře a jasně odpovídá politik na otázky, například z pořadu „A dost!“ Televize Seznam o chemickém postřiku polí. Video je opravdu zajímavé a poučné od 6. minuty a 30. vteřiny. Je to úplně stejné, jako když do televize pozvou Jima Hackera – britského ministra pro administrativní záležitosti.

Kniha je snesitelným způsobem a přes filtr růžových brýlí interpretuje to, co můžete v surové a neučesané formě slyšet na v živém přenosu z poslanecké sněmovny. POZOR, je to jen pro silné nátury!

A proto vyzývám ministerstvo školství, aby neprodleně zařadilo knihy Jistě pane ministře a Jistě pane premiére na seznam povinné školní literatury. Ale vzhledem k tomu, že nyní již vám jak fungují politici spolu s úředníky veřejné správy, je to vlastně výzva, která přinese nemalé navýšení výdajů na zřízení komise, pro kterou bude potřeba zaměstnat 147 nových úředníků, najmout 3 právní kanceláře a připravit podklady pro legislativní projednání.

Tak by bylo alespoň fajn, aby se dospělí s volebním právem z knihy poučili a pochopili, že je nesmysl dělat z bezpáteřních, senilních, sebestředných a hamižných politiků svaté muže, geniální stratégy nebo úspěšné manažery, kvůli kterým se rozkmotří rodiny a přátelé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..